Çatlak Tedavisi, Çatlak Mezoterapisi Ankara
Mezoterapi, derinin hemen altında bulunan dermiş tabakasına çeşitli vitamin, mineral, hiyaluronik asit ve aminoasit içerikli ilaçların enjekte edilmesi tedavisine verilen isimdir.
Mezoterapi yönteminde başarı ciltteki soruna yönelik ilaç seçimine bağlıdır.
Ciltteki çatlaklar için farklı, kırışıklık ve lekeler için farklı içerikteki mezoterapi ilaçları cilde uygulanmalıdır.
Ciltteki çatlakların temel sebebi, ciltte meydana gelen gerilme nedeniyle bağ dokusundaki kolajen ve elastik liflerin hasarlanmasıdır.
Çatlaklar Kimlerde Gelişebilir?
- Kısa süre içerisinde hızlı kilo alıp- verenlerde,
- Hamilelerde,
- Ergenlik döneminde hızlı uzayan ve hızlı kilo alan kişilerde,
- Ağırlık ve vücut geliştirme sporu ile uğraşanlarda,
- Hormon ve kortizon ilaçları kullananlarda.
Çatlaklar genellikle cildin en fazla gerilme yaşanan bölgelerinde gözlenir. Bu bölgeler; karın, kalça, basen, göğüsler, bel bölgesi, kolların iç kısımları, bacaklar ve dizin arka kısmı olarak sayılabilir.
Çatlaklar sıklıkla kadınlarda rastlanan bir cilt problemi olmasına karşın zaman zaman erkeklerde de bu sorunla karşılaşılabilmektedir. Erken dönemde çatlaklar kırmızı veya mor renkte düz çizgiler şeklinde görülmektedir. Tedaviye bu aşamada başlanırsa yüksek başarı oranı mümkündür. İleri döneminde çatlaklar, sedefsi, gri renkte deriden çökük ve buruşuk bir görünüme dönüşmektedirler. Bu döneme girildikten sonra çatlaklarda tedavi oranı düşmektedir.
Çatlaklar kişide herhangi bir sağlık sorunu oluşturmadıkları halde kişilerin sosyal yaşamını oldukça etkileyebilen kozmetik bir rahatsızlıktır.
Çatlak mezoterapisi, çatlak tedavisinde sık tercih edilen uygulamalardan biridir. Mezoterapide kullanılan özel ilaçlar çatlak bölgesindeki derinin bozulmuş bağ dokusunu onarabilen ilaçlardır. Bu ilaç karışımı, cildin hemen altına, çatlağın olduğu bölgeye özel mezoterapi iğneleri ile uygulanır. Çatlakların görünümü tedavi ile azalır ve giderek boyutları küçülür. Fakat ne yazık ki çatlakların tamamen normal cilt görünümüne kavuşması pek mümkün olmamaktadır. Yine de mezoterapi tedavisi ile çatlaklarda estetik açıdan kabul edilebilir seviyede bir azalma ve iyileşme elde etmek mümkündür.
Çatlak mezoterapisi uygulaması yaklaşık 10 – 15 dakikada tamamlanır. İşlem sırasında herhangi bir ağrı ve acı hissedilmez. 10 – 14 günde bir olmak üzere 4 – 6 kez seanslara gelmek gerekebilir. Özellikle 3. tedavi seansından sonra,tedavinin etkileri görülmeye başlar, bağ dokusu kendini yeniler ve çatlakların görünümünde belirgin düzelmeler olur.
Bazı çatlakların tedavisinde mezoterapiye ek fraksiyonel lazer, prp ve dermapen (roller) gibi uygulamalar da önerilebilir. Ankara Çankaya / Çukurambar ‘da bulunan Çatlak Tedavi merkezimiden randevu alarak mezoterapi uygulaması yaptırabilirsiniz.
Deri Çatlakları İçin Önemli Tavsiyeler;
- Çatlakların erken dönemde tedavi edilmeye başlanması başarı oranını ciddi oranda artırmaktadır.
- Her gün 2 litre su içilmesi ciltteki esnekliği artırarak çatlak oluşumunu engelleyebilir.
- Hamilelikte, kilo verme sürecinde ve vücut geliştirme sporları ile uğraşırken cildi düzenli olarak nemlendirmek cilt elastikiyeti açısından önemlidir ve çatlak oluşumunu engelleyebilir.
- Kilo verme sürecinde kontrollü olunması, ani kilo kayıplarından kaçınılması çatlakları engelleyebilir.
- Vücudun kilosunu koruyabilmek, sık kilo alıp-vermemek çatlak oluşumunun önüne geçer.