Fokuslu Ultrason Nedir?
Fokuslu ultrason, tıpta uzun yıllardır kullanılan ultrason teknolojisi vasıtasıyla yüz ve boyun bölgesindeki deformasyonların düzeltilmesi ve cildin genel itibari ile sağlık, gerginlik ve parlaklık kazanması amacıyla uygulanan bir medikal estetik yöntemidir. Uygulamada kullanılan SygmaLift cihazı ile cildin dış katmanlarına hiçbir zarar verilmeksizin yüksek yoğunlukta odaklanan ultrason ışınları alt dokulara ulaştırılmaktadır. Ultrason teknolojisi ile sağlanan enerji akımı ve ısı artışı ile dokuda kolajen ve elastin sentezini arttırıcı faaliyet tetiklenmekte ve cilt kendi doğal onarım mekanizmalarını harekete geçirerek bölgede yenilenme ve gençleşme sağlanmasını mümkün kılmaktadır. Yaz aylarında gerçekleştirilmesi leke oluşumu açısından riskli olabilen fraksiyonel lazer uygulamasından farklı olarak, fokuslu ultrason tedavisinde mevsimsel bir kısıtlama bulunmaması hastalar açısından bir avantaj olmaktadır. Fokuslu ultrason uygulaması, odaklı ultrason, yüksek yoğunluk odaklı ultrason (HIFU), SygmaLift gibi isimlerle de anılmaktadır.
Fokuslu Ultrason Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?
Hastanın beklentileri ve doktorun yönlendirmeleri ile fokuslu ultrason uygulamasından ne amaçla faydalanılacağına göre uygulama kararlaştırılmaktadır. Uygulamada kullanılan SygmaLift cihazı ile amaçlanan tedaviye ve tedavi bölgesine göre farklı noktasal, bölgesel ve çizgisel yöntemler seçilmekte ve tedaviye uygun başlık alternatifi ile işlem yapılmaktadır. Yüksek yoğunluk odaklı ultrason enerjisi ile üzerinden geçilen bölgelerde istenilen onarıcı mekanizma tetiklenmesi oluşturulduktan sonra işlem tamamlanmaktadır. Lokal anestezi gerektirmeyen yöntemde cihazın sahip olduğu soğutucu başlık özelliği, hastaların işlem sırasında ve sonrasında batma hissi duymasını önlemektedir.
Fokuslu Ultrason Uygulaması Hangi Alanlarda Fayda Sağlar?
Fokuslu ultrason teknolojisi ile gerçekleştirilen uygulamalar, kesme, doku toparlama, dikiş gibi hiçbir cerrahi müdahaleye gerek duyulmaksızın ciltte yenileyici ve gençleştirici sonuçlara ulaşma konusunda fayda sağlamaktadır.
Özellikle;
- Cildin genel olarak ton dengesinin düzenlenmesinde,
- Yüz bölgesinin genel olarak konturlarının düzeltilmesinde,
- Ciltte kolajen ve elastin sentezi sağlanması ile cilt elastikiyetinin arttırılmasında,
- Yüz ve boyun bölgesindeki sarkmaların toparlanmasında,
- Yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklıkların giderilmesinde,
- Yüz ve boyun bölgesindeki ince kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında,
tercih edilmekte ve hastalar açısından gözlemlenebilir yüz güldürücü ve olumlu sonuçlar elde edilebilmektedir.
Fokuslu Ultrason Uygulaması Ne Kadar Sürer?
Fokuslu ultrason uygulaması tedavinin amacına ve alanın genişliğine göre değişmekle birlikte ortalama 30 – 45 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. Kısa sürmesi ve sonrasında kişiye sosyal hayata hızlıca geri dönebilme imkanı sağlaması sebebiyle sıklıkla tercih edilen bir cilt yenileyici medikal estetik çözümü olmaktadır.
Fokuslu Ultrason Uygulaması Kaç Seanstır?
Fokuslu ultrason ile gerçekleştirilen uygulamalarda seans sayısı tedavinin türüne ve hangi sorunu giderme amacıyla yapıldığına göre değişiklik gösterebilmektedir. Kişinin cilt yapısına ilişkin özelliklerin de tedavi sürecinde etkili olduğu uygulamanın süresi bu açıdan ortalama 3 – 5 seans arasında değişebilmektedir. Cildin kendisini toparlayabilmesine fırsat tanımak üzere yine tedavinin türüne bağlı olarak seans aralıkları ortalama 1 – 2 hafta arasında olmaktadır.
Fokuslu Ultrason Uygulamasının Etkisi Ne Kadar Sürer?
Uygulamanın olumlu etkileri ilk 3 hafta içerisinde ortaya çıkmakta, dokuda tetiklenen onarım mekanizmasının işleyişi ile 6 ay içinde üst seviyelerine ulaşmaktadır. Hastanın yapısal özelliklerine göre olumlu sonuçlar yaklaşık 1 yıl sürmektedir. Fokuslu ultrason uygulamasının istenen etkileri azaldığında uygulamanın tekrarlanması ile devamlılık süreci pekiştirilmektedir.
Fokuslu Ultrason Riski Bir Uygulama Mıdır?
Uygulamada dikkat edilmesi gereken hususlar, kaliteli ve lisanslı cihazların kullanımı, fokuslu ultrason uygulamasını gerçekleştirecek kişinin alanında uzmanlığı ve hijyenik uygulama koşullarının sağlanmasıdır. Böylelikle uygulamanın yan etki riskleri en aza inmektedir. İşlem sonrası uygulama yapılan bölgelerde hafif kızarıklıklar oluşması normaldir ve bu etkiler gün içerisinde geçmektedir.