İple Yüz Germe Uygulaması Nedir?
İple yüz germe uygulaması, yüz ve vücut bölgesinde gerçekleşen kırışıklar ve sarkmalar gibi yaşlılık belirtilerinin toparlanması gibi cilde gençlik kazandırıcı uygulamalarda cilt altında belirli bölgelere ipler yerleştirilerek kesme, dikiş gibi hiçbir cerrahi operasyona gerek duyulmaksızın olumlu sonuçlar elde edilmesine imkan sağlayan bir estetik çözümdür. İple yüz germe uygulaması, altın iplik, ameliyatsız cilt germe, organik lifting, örümcek ağı uygulaması, Thread Lift gibi isimlerle de anılmaktadır.
İple Yüz Germe Uygulamasının Botoks ve Dermal Dolgu Uygulamalarından Farkı Nedir?
İple yüz germe uygulaması zamanın etkileri sonucu ciltte ve yüzde yıpranmaya bağlı olarak oluşan hacim kayıplarını giderme konusunda tek seferlik bir toparlanmadan daha çok etkileri uzun bir sürece yayılan bir tedavi imkanı sağlamaktadır. Botoks uygulamasında toksinin kas ve organların hareketlerini kısıtlaması ile elde edilen ve belirli süre aktif olan etki, dermal dolgu uygulamasında dolgu malzemelerinin istenilen ölçüde ve şekilde enjeksiyonu ile sağlanmaktadır. İple yüz germe uygulaması, botoks ve dermal dolgu uygulamaları ile de elde edilen gergin ve sağlıklı görüntüyü, iplerin yerleştirildiği alanlarda cilt yenilenmesini kişinin kendi hücreleri ile sağlamasına imkan sunarak oluşturmaktadır. İple yüz germe uygulamasında kullanılan ipler kırışıklıkları, sarkmaları ve hacim kayıplarını gidermek ve toparlamak amacıyla kişinin cildinde destek unsurlar oluşturmaktadır. Gereksinim duyulan noktalara yapılan bu destek müdahaleleri ile cilt kendi kolajen ve elastin üretimini arttırarak bağ dokularını onarmakta ve vücudun doğal mekanizmalarına en yakın şekilde işleyen süreç, etkisi daha uzun süren gençleşme belirtileri sağlayabilmektedir.
İple Yüz Germe Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?
Hastanın beklentileri ve doktorun yönlendirmeleri ile uygulamada kullanılan iplerin, hangi bölgelere etki edecek şekilde, ne miktarda uygulanacağı kararlaştırılmaktadır. İlgili bölgeler lokal anestezi ile uyuşturularak hastaların duyabileceği acı hissi giderilmektedir. Uygulama yapılacak alan üzerinde işaretlenen bölgelerde, mikro iğneler vasıtasıyla hastanın ihtiyaç durumuna göre ortalama 150 ile 300 arasında ipin cilt altına yerleştirilmesiyle işlem tamamlanmaktadır.
İple Yüz Germe Uygulaması Hangi Bölgelerde Gerçekleştirilir?
İple yüz germe uygulamasının yüz bölgesinde en sık gerçekleştirildiği bölgeler genellikle; alın, kaş, göz çevresi, dudak, çene, boyun, burun olmaktadır.
İple Yüz Germe Uygulaması Vücutta Hangi Bölgelerde Uygulanabilir?
Tedavi uygulaması özellikle iple yüz germe olarak anılmakla birlikte, iplerin vücudun diğer bölgelerinde de toparlama ve iyileştirme sağlayacak şekilde kullanımı mümkündür. Meme, popo, kol ve bacak içleri gibi vücut alanları da ipler vasıtasıyla gerginlik sağlanabilen bölgeler olmaktadır.
İple Yüz Germe Uygulamasında Kullanılan İp Nasıl Bir Malzemedir?
İple yüz germe uygulamasında kullanılan ipler vücut tarafından eritilebilir ve uzaklaştırılabilir olan PDO içeriğine sahiptir ve 50 yıla yakın zamandır birçok cerrahi işlemde güvenle kullanılmaktadır.
İple Yüz Germe Uygulaması Ne Kadar Sürer?
İple yüz germe uygulaması ortalama olarak 1 saat süren bir işlemdir. Kısa sürmesi ve sonrasında kişiye sosyal hayata hızlıca geri dönebilme imkanı sağlaması sebebiyle sıklıkla tercih edilen bir yaşlanma karşıtı estetik çözümdür.
İple Yüz Germe Uygulamasının Etkisi Ne Kadar Sürer?
Ciltte gereksinim duyulan noktalara yapılan iple germe müdahaleleri sonrası, cilt kendi kolajen ve elastin üretimini arttırarak bağ dokularını onarmaya başlamaktadır. İple germe uygulamasının olumlu belirtileri uygulamayı takip eden ilk ay içerisinde ortaya çıkmaktadır. Vücudun doğal mekanizmalarına en yakın şekilde işleyen süreç sonucunda uygulamanın etkileri ilk 3 ay boyunca gitgide artmaktadır. Hastanın yapısal özelliklerine göre olumlu sonuçlar ortalama 2 sene kadar sürebilmektedir. İple germenin istenen etkileri azaldığında uygulamanın tekrarlanması ile devamlılık süreci pekiştirilmektedir.
İple Yüz Germe Ağrı Veren Bir Uygulama Mıdır?
İple yüz germe işlemi, lokal anestezi ile ilgili bölgeler uyuşturularak gerçekleştirildiği için ince uçlu iğneler ile yapılan ip yerleştirme işlemleri can acıtıcı etki oluşturmamaktadır. Uygulama sonrası ortaya çıkabilecek sızlamalar da hastaların tabiri ile ‘dayanılmaz boyutta’ olmamaktadır.
İple Yüz Germe Riskli Bir Uygulama Mıdır?
İple yüz germe uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar, kaliteli ve lisanslı ameliyat iplerinin kullanımı, iple yüz germe işlemini gerçekleştirecek kişinin alanında uzmanlığı ve hijyenik uygulama koşullarının sağlanmasıdır. Böylelikle uygulamanın yan etki riskleri en aza inmektedir. Genel anestezi gerektiren bir yöntem olmadığı için, anestezi riski taşımamaktadır. İşlem sonrası uygulama bölgelerinde morluklar, kızarıklıklar ve ödem oluşması normaldir ve bu etkiler birkaç gün içerisinde geçmektedir.
Kimler İple Yüz Germe Uygulaması Yaptırmamalıdır?
İple yüz germe uygulaması ciddi sağlık sorunu bulunmayan birçok hastaya uygulanabilmektedir. Ancak,
- Hamilelere
- Kanser hastalarına
- Diyabet hastalarına
- Kan pıhtılaşması sorunları olan hastalara
- İşlemin yapılacağı bölgede enfeksiyonu olan hastalara
- Uygulamada kullanılan iplere hassasiyet gösterebilecek düzeyde alerjik hastalara
yapılması sakıncalı bir durum oluşturmakta ve bu sebeple tedavi yöntemi bu tür sağlık problemlerine sahip kişilere uygulanmamaktadır.