Kılcal Damar ve Varis Tedavisi Nedir?
Kılcal damar ve varis tedavisi, kalıtımsal, fiziksel ve sosyal koşullara bağlı olarak damar yapılarında ortaya çıkan, estetik ve fiziksel açıdan rahatsızlık verici olabilen kılcal damarların ve varislerin iyileştirilmesine ve giderilmesine yönelik bir tedavi şeklidir. Tedavide lazer ve radyofrekans sistemleri ile dışarıdan müdahalede bulunarak, hiçbir cerrahi müdahaleye gerek duyulmaksızın sağlıksız damar yapılarının cihazlardan sağlanan enerji akımı vasıtasıyla yakılarak ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. İleri seviyede varislerin tedavisinde lazer ve radyofrekans sistemleri ile dışarıdan müdahalenin yetersiz olabileceği durumlar olabilmektedir.
Kılcal Damar ve Varis Problemleri Nelerdir?
Kılcal damar problemleri cildin üst katmanlarına yakın olan ince damarların pembe, mor ve kırmızı renkte belirgin hale gelmesi ile oluşan, ciddi bir sağlık sorunundan daha çok estetik açıdan rahatsızlık verici olan bir problemdir. Varis ise, toplardamarın kanı aşağıdan yukarı pompalama yaparken yetersiz kalması ve yukarı hareketini tamamlayamayan kanın tekrar aşağı inmesi ile damarlarda genişlemeye sebep olması sonucu yaşanan bir toplardamar problemidir. Kılcal damar problemlerine kıyasla varisler sağlık açısından da olumsuz yönleri olabilen, ileri seviyelere ilerlediğinde dolaşım bozukluğuna, ağrılara, kramplara ve bacaklarda uyuşukluk ve yorgunluğa yol açabilen ciddi bir problemi olabilmektedir.
Kılcal Damar ve Varis Tedavisi Fiyatı Nedir? Kılcal damar ve varis tedavisi uygulamasına ilişkin internet üzerinden fiyat bilgisi paylaşılamamaktadır. Konuya yönelik daha detaylı bilgi ve randevu almak için bize 0312 284 10 15 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Kılcal Damar ve Varis Problemleri Neden Olur?
Kılcal damar ve varis problemlerinde temel sebeplerden birisi kişinin ailesinden aldığı kalıtımsal özellikler olmakla birlikte, hamilelik ve kilo artışı gibi fiziksel değişimler, bedende yaşanan hormon değişimleri gibi biyolojik süreçler ve uzun süre ayakta kalmayı ya da hareketsiz bir yaşam biçimini gerektiren sosyal yaşam koşulları da kılcal damar ve varis problemlerine yol açabilmektedir.
Kılcal Damar ve Varis Tedavisi Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?
Hastanın beklentileri ve doktorun hastanın damarsal yapılarını inceleme ve analiz etme imkanı bulduğu doppler ultrasonografi sonuçlarına bağlı yönlendirmeleri ile kılcal damar ve varis tedavisinin hangi bölgelere uygulanacağı ve tedavide hangi sistemin kullanılacağı kararlaştırılmaktadır. Lazer ve radyofrekans sistemlerinin kullanım mantığı doğrultusunda uygulama yapılacak alan üzerinde tedaviye göre belirlenen dozda enerji akımı sağlanarak hasarlı damar dokularının giderilmesi sağlanmaktadır. Tekrarlanan uygulamalar ile problemli damar dokuları gitgide azalmaktadır. Cihazın soğutucu özelliğe sahip olması sayesinde hastaların duyabileceği acı hissi azalmaktadır. Hastanın talebi ve doktorun uygun bulması durumunda uygulama alanına ve bölgenin genişliğine göre lokal anestezi yöntemlerine başvurulabilmektedir.
Kılcal Damar ve Varis Tedavisi Ne Kadar Sürer ve Kaç Seanstır?
Kılcal damar ve varis tedavisinde uygulama sorun yaşanan bölgenin genişliğine bağlı olarak ortalama 10 – 30 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. Lokal anestezi uygulanacak olması durumunda tüm işlemin gerçekleştirilmesi 1 saati bulabilmektedir. Tedavi için gereken seans sayısı kılcal damar ve varis problemlerinin seviyesine ve genişliğine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Kişinin cilt yapısına ilişkin özelliklerin de süreci belirlediği uygulamada genel olarak ortalama 1 – 3 seans yeterli olmaktadır. Ciltte olumlu sonuçların ortaya çıkacağı şekilde, seans aralıkları 4 hafta civarında olmaktadır.
Kılcal Damar ve Varis Tedavisi Riskleri Nelerdir?
Kılcal damar ve varis tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar, kaliteli ve lisanslı lazer ve radyofrekans sistemlerinin kullanımı, kılcal damar ve varis tedavisi uygulamasını gerçekleştirecek kişinin alanında uzmanlığı ve hijyenik uygulama koşullarının sağlanmasıdır. Böylelikle uygulamanın yan etki riskleri en aza inmektedir. Genel anestezi gerektiren bir yöntem olmadığı için, anestezi riski taşımamaktadır. İşlem sonrası uygulama bölgelerinde hafif morarmalar ve kızarıklıklar oluşması normaldir ve bu etkiler ilerleyen günlerde geçmektedir.
Kimler Kılcal Damar ve Varis Tedavisi Uygulaması Yaptırmamalıdır?
Kılcal damar ve varis tedavisi yönteminde kullanılan lazer ve radyofrekans sistemleri uygulamaları ciddi sağlık sorunu bulunmayan birçok hastaya uygulanabilmektedir. Ancak,
- Hamilelere
- Hamilelik ihtimali olanlara
- Ağır kalp hastası olanlara
- Ağır şeker hastası olanlara
- Epilepsi hastalarına
- İşlemin yapılacağı bölgede enfeksiyonu olan hastalara
yapılması sakıncalı bir durum oluşturmakta ve bu sebeple tedavi yöntemi bu tür sağlık problemlerine sahip kişilere uygulanmamaktadır.