Kriyoterapi Nedir?
Kriyoterapi hem sağlık açısından iyileştirilmesi gereken hem de estetik görüntü anlamında hasta için rahatsız edici olan siğil, nasır, ben, tırnak batması, şiddetli akne ve çok büyük olmayan rahim ağzı yaraları gibi anormal doku oluşumlarının tedavisinde kullanılan bir dondurma işlemidir. Kriyoterapi tüpü tedavide kullanılan -190 santigrat dereceye kadar soğutucu özelliğe sahip gazları (azot, sıvı nitrojen, karbondioksit gibi) sağlamaktadır. Tedavinin yapılacağı bölgeye ve ilgili alanın genişliğine göre belirlenen prob üzerine kriyoterapi tüpünden gaz pompalaması yapılmaktadır. Çok soğuk gazların etkisi ile soğuyan probun tedavi edilen bölgeye değdirilmesi ile ilgili alandaki hücreler dondurulmakta ve hastalıklı doku tahrip edilerek ortadan kaldırılmaktadır.
Kriyoterapi Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?
Hastanın beklentileri ve doktorun koyacağı tanılara bağlı yönlendirmeleri ile kriyoterapi uygulaması yapılacak alanlar kararlaştırılmaktadır. Tedavi gerektiren bölgeye uygun boyutta seçilen prob ve azot, sıvı nitrojen, karbondioksit gibi tedavide uygulanacak gaz ile kriyoterapi işlemi gerçekleştirilmektedir. Tedavide ağrı, sızı ve kramp hissedilebilmektedir. Hastanın talebi ve doktorun uygun bulması durumunda uygulama alanına ve bölgenin genişliğine göre lokal veya genel anestezi yöntemlerine başvurulabilmektedir. Uygulama sonrası önerilecek kremlerin kullanımı ile birkaç hafta içerisinde tedavi uygulanan bölgelerdeki dokular kabuk bağlamakta ve düşmektedir.
Kriyoterapi Uygulaması Fiyatı Nedir?
Kriyoterapi uygulamasına ilişkin internet üzerinden fiyat bilgisi paylaşılamamaktadır. Konuya yönelik daha detaylı bilgi ve randevu almak için bize 0312 284 10 15 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Kriyoterapi Uygulaması Kaç Seanstır?
Kriyoterapi uygulamasında seans sayısı tedavi sağlanacak konuya, sorunlu bölgenin genişliğine ve derinliğine göre değişebilmektedir. Örnek göstermek gerekirse; el, yüz ve genital bölge siğillerinin tedavisinde uygulama ortalama 2 – 3 seansta olumlu sonuçlar verirken, ayak altı siğillerinde tedavi için gereken seans sayısı 5 – 6 olabilmektedir. Siğillerin inatçı ve nüksedebilir yapıda olması dolayısıyla uygulamanın tekrarlanması gerekebilmekte ve tedavi süreci sabır gerektirmektedir.
Kriyoterapi Uygulaması Ne Kadar Sürer?
Kriyoterapi uygulaması cihaz hazırlıkları tamamlandıktan sonra ortalama 15 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. Kısa süren bir işlem olması ve sonrasında kişiye sosyal hayata hızlıca geri dönebilme imkanı sağlaması sebebiyle günlük hayat içerisinde gerçekleştirilebilir bir uygulamadır.
Kriyoterapi Riskleri Nelerdir?
Kriyoterapi uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar, ilk olarak doktor tarafından müdahale edilecek dokudaki rahatsızlığa ilişkin doğru tanının gerekli testlerin (biyopsi, PAP Smear vb.) yaptırılması vasıtasıyla konulması, mutlaka kaliteli ve güvenilir kriyoterapi cihazlarının kullanımı, kriyoterapi uygulamasını gerçekleştirecek kişinin alanında uzmanlığı ve hijyenik uygulama koşullarının sağlanmasıdır. Böylelikle uygulamanın yan etki riskleri en aza inmektedir. İşlem sonrası soğuk uygulanan bölgelerde sıvı toplanması, şişlik, ve ağrı oluşması normaldir ve bu etkiler 4 – 5 gün içerisinde ortadan kalkmaktadır. Koyu ten rengine sahip kişilerde uygulama yapılan bölgenin cilt renginde açılma veya koyulaşma olabilmektedir.