Lazerle Çatlak (Stria) Tedavisi Nedir?
Lazerle çatlak tedavisi, cildin çeşitli bölgelerinde cilt dokusunda oluşan çatlakların (stria) giderilmesini amaçlamaktadır. Cilt dokusunda oluşan çatlakların görünümünün iyileştirilmesi amacıyla sıklıkla başvurulan tedavi fraksiyonel lazer sisteminin kullanımı ile yapılan uygulamalardır. Fraksiyonel lazer kullanımı yoluyla hasarlı bölgede sağlanan iyileştirici hücre tetiklenmesi ile yaşlanma süreci ile azalan kolajen ve bağ dokusunda etkili bir protein olan elastin sentezi arttırılarak çatlakların onarılması amaçlanmaktadır. Lazerle gerçekleştirilen uygulamanın, PRP (platelet açısından yoğun plazma) tedavisi ile eşzamanlı olarak sürdürülmesi işlemin olumlu etkilerini pekiştirebilmektedir. Fraksiyonel lazer uygulamasında cildin üst katmanının ısı ile soyulması ile elde edilen iyileştirici hücre tetiklenmesinin, 0.5 – 3.5 mm derinliğe nüfuz edebilen mikro iğneler vasıtasıyla gerçekleştirildiği altın iğne fraksiyonel radyofrekans (intracel) uygulaması da alternatif bir tedavi olmaktadır.
Cilt Dokusunda Oluşan Çatlak (Stria) Neden Kaynaklanır?
Cilt dokusunda oluşan çatlaklar, hamilelik dönemi, ergenlik dönemi, vücut geliştirme ve diğer ani kilo değişimi durumları sonucunda cildin elastikiyetinin genişleyen deriye esnemekte yetersiz kalması sonucu kolajen dokularının zarar görmesi ve kiloda azalma olduğunda aniden yaşanan hacim kaybı ile derinin sarkması sonucu oluşmaktadır. Çatlaklar, pembe, mor renkte olabildiği gibi cilt altında hafif bir çöküntü oluşturacak şekilde beyaz renkte de olabilmektedir. Oluşan çatlakların uzunlukları, genişlikleri ve derinlikleri hastadan hastaya ve çatlakların hangi sebepten kaynaklandığına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Cilt dokusunda oluşan çatlaklara kadınlarda daha sık karşılaşılmakta ancak özellikle spor yapan ve ani kilo değişimi yaşayan erkeklerde de rastlanmaktadır. Cilt dokusu çatlakları, özellikle kilo alıp vermenin daha yoğun olduğu yağ dokusu fazla olan kalça, göğüs, bel, karın, kol, bacak bölgelerinde oluşmaktadır.
Lazerle Çatlak (Stria) Tedavisi Fiyatı Nedir?
Lazerle çatlak tedavisi uygulamasına ilişkin internet üzerinden fiyat bilgisi paylaşılamamaktadır. Konuya yönelik daha detaylı bilgi ve randevu almak için bize 0312 284 10 15 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Lazerle Çatlak (Stria) Tedavisi Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?
Hastanın beklentileri ve doktorun yönlendirmeleri ile fraksiyonel lazer sistemi ile üzerinden geçilecek cilt dokusu çatlakları tespit edilerek uygulamanın nasıl ilerleyeceği kararlaştırılmaktadır. Fraksiyonel lazer sisteminin kullanım mantığı doğrultusunda uygulama yapılacak alan üzerinde her bir mikro noktaya etki edilerek, hücrelerin iyileştirici gücünü arttırma amacıyla cildin üst katmanı yapılan lazer atışları ile soyulmaktadır. Cihazın soğutucu özelliğe sahip olması sayesinde hastaların duyabileceği acı hissi azalmaktadır. Hastanın talebi ve doktorun uygun bulması durumunda uygulama alanına ve bölgenin genişliğine göre lokal anestezi yöntemlerine başvurulabilmektedir.
Lazerle Çatlak (Stria) Tedavisi Ne Kadar Sürer ve Kaç Seanstır?
Lazerle çatlak tedavisinde uygulama ortalama 20 – 30 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. Lokal anestezi uygulanacak olması durumunda tüm işlemin gerçekleştirilmesi 1 saati bulabilmektedir. Tedavi için gereken seans sayısı hastanın cildindeki çatlakların derinliğine ve genişliğine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Kişinin cilt yapısına ilişkin özelliklerin de süreci belirlediği uygulamada genel olarak ortalama 3 – 5 seans yeterli olmaktadır. Ciltte olumlu sonuçların ortaya çıkacağı şekilde, seans aralıkları 4 – 6 hafta civarında olmaktadır.
Lazerle Çatlak (Stria) Tedavisi Riskleri Nelerdir?
Lazerle çatlak tedavisinde dikkat edilmesi gereken hususlar, kaliteli ve lisanslı malzemelerin ve lazer sistemlerinin kullanımı, lazerle çatlak tedavisini gerçekleştirecek kişinin alanında uzmanlığı ve hijyenik uygulama koşullarının sağlanmasıdır. Böylelikle uygulamanın yan etki riskleri en aza inmektedir. Genel anestezi gerektiren bir yöntem olmadığı için, anestezi riski taşımamaktadır. İşlem sonrası uygulama bölgelerinde hafif ödem ve çatlaklarda kızarıklıklar oluşması normaldir ve bu etkiler birkaç gün içerisinde geçmektedir.
Kimler Lazerle Çatlak (Stria) Tedavisi Uygulaması Yaptırmamalıdır?
Lazerle çatlak tedavisi yönteminde kullanılan fraksiyonel lazer sistemi uygulamaları ciddi sağlık sorunu bulunmayan birçok hastaya uygulanabilmektedir. Ancak,
- Hamilelere
- Hamilelik ihtimali olanlara
- Kanser hastalarına
- Herpes (uçuk) olan hastalara
- İşlemin yapılacağı bölgede enfeksiyonu olan hastalara
- Sivilcelere yönelik kullanılan isotretinoin tedavisi üzerinden 6 aydan az süre geçmiş olan hastalara
- Uygulamada risk oluşturabilecek bazı ilaç ve hormon tedavilerine devam eden hastalara
yapılması sakıncalı bir durum oluşturmakta ve bu sebeple tedavi yöntemi bu tür sağlık problemlerine sahip kişilere uygulanmamaktadır.