Leke Tedavisi Merkezi Ankara
Leke Tedavisi | Cilt Lekeleri | Güneş Lekeleri Tedavileri!
Cilt Leke tedavisi Ankara, ciltte yer alan çeşitli türde lekelerin teşhisinin konulmasını ve kaynaklandığı sebebe göre farklı yollarla giderilmesini amaçlayan dermatolojik bir tedavidir. Lekelerin oluşum sebebine ve durumuna bağlı olarak tedavide sıklıkla başvurulan yöntemler;
Kimyasal peeling, karbon peeling, fraksiyonel lazer sistemleri ve enzim peeling (Cosmelan – Dermamelan kozmetik seti) kullanımı uygulamaları olmaktadır.
Cilt Lekeleri Nedenleri Nelerdir?
Kişinin cildine renk veren bir pigment olan melaninin cilt dokusunda herhangi bir bölgede olması gerekenden fazla yoğunlukta bir araya toplanması cilt üzerinde leke izlerinin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Melanin pigmentinin normalden farklı hareketinin arkasında ise çeşitli hormonal, çevresel ve metabolik sebepler olabilmektedir. Hormonal açıdan bakıldığında hamilelik ve doğum kontrol hapı kullanımı gibi vücutta hormon dengesini değiştiren durumlar, çevresel açıdan bakıldığında güneşin zararlı ışınlarına korunmasız ve bilinçsiz maruz kalınması. Metabolik açıdan vücuttaki kimyasal tepkimelerin yaşlanma süreci ile değişmesi gibi durumlar melanin pigmentinin normalden farklı hareketlerine sebep oluşturarak ciltte lekelenmelere yol açabilmektedir.
Cilt Leke Tedavisi Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?
Hastanın beklentileri ve doktorun lekelere ilişkin analizine bağlı yönlendirmeleri ile tedavide uygulanacak olan yöntem belirlenmektedir. Lekelerin doğru teşhisinin sağlanması ile en başarılı sonuçların hangi dermatolojik tedavi ile oluşturulabileceği ve lekelerin ne ölçüde giderilebileceği hastaya sunulmakta ve hangi uygulamalardan faydalanılacağı kararlaştırılmaktadır. Sonuçların başarısını kişiye özel olarak arttırabilme amacıyla teknolojik açıdan farklı uygulama alternatifleri bulunmaktadır.
Leke tedavisinde amaç ilgili bölgede peeling, lazer ve kozmetik uygulamaları ile leke alanında yoğunlaşan pigment gruplarını parçalamak, tekrarlanan uygulamalar ile lekeyi oluşturan pigmentlerin küçülerek ortadan kalkmasını sağlamaktır. Lekelerin dövme uygulamaları gibi cildin daha derindeki tabakalarına yerleşmiş oluşumlar olması sebebiyle leke tedavisi zaman gerektiren bir yöntem olmaktadır.
Cilt Leke Tedavisi Kaç Seans Sürer?
Cilt leke tedavisinde seans sayısı lekenin türüne ve kişinin yapısal özelliklerine göre belirlenen uygulama yöntemine göre değişiklik gösterebilmektedir. Hamilelik dönemi gibi vücutta hormon değişimlerine bağlı olarak oluşan ve melazma olarak adlandırılan lekeler tedaviye karşı daha dirençli olabilmektedir. Yaz aylarından önceki dönemlerde gerçekleştirilmesi gereken leke tedavileri 3 – 4 aylık bir süreç içerisinde tamamlanmaktadır.
Cilt Leke Tedavisi Riskleri Nelerdir?
Leke tedavisinde dikkat edilmesi gereken hususlar, kaliteli ve lisanslı malzemelerin ve lazer sistemlerinin kullanımı, leke tedavisini gerçekleştirecek kişinin alanında uzmanlığı, ve hijyenik uygulama koşullarının sağlanmasıdır. Kişinin lekelerinin yapısına göre doğru yöntemin kullanımının seçilmesi, leke tedavisi uzmanının uyarılarına (örneğin, güneş ışınlarına hassasiyet gösterilmesi, cildin temiz ve nemlendirilmiş tutulması, güneş koruyucusu kullanımı, kabuk tutan yaralar ile mikrop kapmaması için oynanmaması ve kabukların koparılmaması vb.) kişi tarafından uyulması ile yan etki riskleri en aza inmektedir.
Tedavi Sonrası Lekeler Tekrar Oluşur Mu?
Cilt leke tedavisi amaçlı gerçekleştirilen uygulamalar vücutta bir daha leke oluşmayacağına yönelik bir garanti vermemektedir. Tedavinin amacı vücutta oluşmuş olan lekelerin mümkün olduğunca giderilmesi ve böylelikle ortadan kaldırılmasıdır. Lekelere sebep olan hormonal, çevresel ve metabolik koşulların tekrardan oluşması durumunda farklı türde cilt lekeleri yeniden yapılanma gösterebilmektedir.
Özellikle melazma olarak adlandırılan ve tedaviye direnç gösterebilen lekeler yaz mevsiminde ve güneşli aylarda belirgin hale gelebilmektedir. Tekrarlanan lekelerde, leke tedavisinin yeniden uygulanması ile ciltteki ton değişimlerine ve koyulaşmalara müdahale daha kolay olabilmektedir. Hastanın tedavi uygulanan leke alanlarına daha özenli bakım göstermesi ve düzenli olarak güneş koruyucusu kullanması, vücutta yeniden leke oluşumunun önüne geçmek açısından önemli tedbirler olmaktadır.
Güneş Lekesinden Korunmak için, Güneş Koruyucusu Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Güneş koruyucusu kullanımında en önemli aşama doğru güneş koruyucusunun seçimidir.
- Güneş koruyucusu cilt üzerine uygulandığı için, cilt yapısına olumsuz etki etmeyecek şekilde kişinin normal, kuru, hassas, yağlı, karma, alerjik gibi değişen cilt özelliklerine uyumlu olan bir ürün tercih edilmelidir.
- Gerekli koruyuculuğu sağlayabilecek bir güneş koruyucusunun mutlaka fiziksel koruma sağlaması ve hem UVA hem de UVB koruması özelliğine sahip olması gerekmektedir.
- Özellikle leke oluşumuna müsait ciltlerde güneş koruyucusunun en az 30 faktör olması tavsiye edilmektedir.
Seçimi doğru sağlanan güneş koruyucusu, sadece yaz aylarında değil, güneşin ışınlarını yaymaya devam kış ayları da dahil olmak üzere her mevsim ve her gün düzenli olarak kullanılmalıdır. Yaz aylarında kişinin güneşe maruz kalma süresi uzadığı için 3 saat ara ile güneş koruyucusunun yinelenmesi gerekmektedir. Uygulanan tedaviye ve kişinin cilt özelliklerine göre en uygun güneş koruyucusu alternatifleri hakkında leke tedavisini gerçekleştiren uzman doktor tarafından gerekli bilgilendirme yapılmaktadır.
2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da Cilt lekesi tedavi fiyatlarında farklılıklar olabilmektedir. Doğru tedavinin yapılması ve cilt lekesinin anlaşılabiliyor olması için lütfen önce muayene olunuz. Ankara ‘da en etkili Cilt Leke Tedavisi merkezi olan Uzman Dr. Servet Usta kliniği sizlere doğru teşhis ve doğru tedavi uygulamaktadır.