Kimyasal Peeling

    Kimyasal Peeling Uygulaması Ankara

    Kimyasal peeling, doğal yaşlanma süreci, hava şartları, güneş ışınları, sigara, stres gibi sorunlarla yıpranan ve hasarlanan  cildin, meyve asitlerine maruz bırakılarak yıpranmış tabakasının  hasara uğratılması ve yerini  yeni, canlı ve taze bir cildin alması işlemidir. Kimyasal peeling uygulamasında temel amacımız deride çeşitli derinliklerde kontrollü hasar oluşturulması ve sağlıklı bir cildin gelişmesini sağlamaktır.

    Kimyasal Peeling ile Cilt Soyma Nedir?

    Yaşlanma, güneş ışınları, yanıklar vb. sebeplerle hasar gören, sivilce izleri olan, istenmeyen lekeleri olan deriyi gençleştirmek için deri tabakalarında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturarak rejenerasyon sırasında yara iyileşmesinin avantajlarından yararlanarak çeşitli lezyonların tedavisini sağlanır.

    Ankara Kimyasal Peeling Uygulaması

    Kimyasal Peeling Uygulaması Ankara

    Yüzeysel Kimyasal Peeling

    Yüzeysel işlem yapılırken yıpranmış cilde meyve asitlerinden oluşan solüsyon uygulanır. Bu meyve asitleri; glikolik asit ve sütten elde edilen laktik asitten oluşur. Meyve asitlerinin genel olarak bilinen ismi alfa hidroksi asitlerdir(AHA). Alfa hidroksi asitler çok küçük parçacıklar oldukları için derinin en üst tabakası olan epidermisi rahatlıkla geçerler. Bir alt tabaka olan dermis tabakasından ise geçemezler. Bu meyve asitleri ( AHA ) epidermis tabakasında ki hücreleri uyararak yenilenmeye neden olurlar. Bu yenilenmeyle birlikte epidermis tabakası dış etkenlere karşı daha dayanıklı olur. Ayrıca bu uygulama ile hücre yenilenmesi dışında epidermis tabakasından kaynaklanan cilt lekeride düzeltilebir.

    Yüzeysel işlem alfa hidroksi asitlerin dışında salisilik asitler (BHA) kullanılarak da yapılabilir. Yine epidermisi etkileyen bu madde akne, siyah ve beyaz nokta tedavisinde kullanılır. Cilt lekelerinin tedavisinde de alfa hidroksi asitlerden sonra ikincil olarak tercih edilebilir.

    Yüzeysel peeling işlemi, ağrısız ve acısız bir işlemdir. Ancak işlem sonrası ciltte kızarıklıklar meydana gelir. Meydana gelen kızarıklar 2-3 gün içerisinde geçer. İşlem muayenehane ortamında 10-15 dakikada yapılır. Yüzeysel işlem bittikten sonra günlük işlerin yapılmasında bir sakınca yoktur fakat güneş ışınlarına karşı hassasiyet olabileceği için güneşte fazla durulmamalıdır.

    Orta Derinlikte Kimyasal Peeling

    Orta derinlikte yapılacak işlemde cilde uygulanan solüsyonda TCA- trikloroasetik asit (%10-%35) ve glikolik asitler yer alır. Cildin epidermisten sonra gelen dermis tabakasında  hasara yol açarak pigment değişikliklerini hafif-orta derecedeki kırışıklıkların tedavisini de içeren fotoyaşlanma etkilerini düzeltmede ve ayrıca güneşe maruz kalmış ciltte, özellikle yüzde, ellerde, ön kolda ve boyunda ortaya çıkan kanser öncesi bir hastalık olan aktinik keratoz tedavisinde etkili olur.

    Orta derinlikte peeling uygulaması sonrası cildinizde kırmızılaşma meydana gelir ancak daha sonra cilt rengi kahverengileşmeye başlar.2-3 gün sonra deri yavaş yavaş dökülmeye başlar ve bir hafta içinde tamamen iyileşme gözlenir. İyileşme süresinin kısaltılması için cilt temiz tutulmalı ve her gün birkaç kez nemlendirici pomad uygulanmalıdır.

    Derin Kimyasal Peeling

    Bu işlemde kullanılan solüsyonun içerisinde TCA (%50), Bakers, Fenol ve Jessner’s karışımı mevcuttur. Derin peeling işleminde ciltte ciddi oranlarda soyulma meydana gelir ve çok etkili bir yöntemdir. Bu işlem aşırı bir soyulma meydana getirdiği için ağrılı ve acılı bir işlemdir bu yüzden lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Derinlemesine yapılan işlem bittikten sonra ağrılı bir süreç başlar ve bu süreçte ağrı kesici kullanmak gerekir. İşlem sonrası yüzde şişlikler görülür, bu şişlikler 7-14 gün arasında iner. Yaklaşık bir ay iyileşme süreci olur ancak kızarıklıkların tamamen geçmesi üç ayı bulabilir. Yüzeysel ve orta derinlikte peeling işlemlerine göre çok daha etkilidir ve daha uzun süreli bir etkisi mevcuttur. Ten rengi koyu olan kişilerde bu işlem sonrasında ten renginde bir açılma söz konusu olabilir, bu nedenle açık renk cildi olan insanlar için daha uygun bir uygulamadır.

    Kimyasal Peeling Uygulamalarında Seans Süreleri

    Tedavi edilen bölgenin büyüklüğüne göre farklılık gösterse bile seanslar 30 ile 60 dakika arasında değişiklik gösterir.

    • Yüzeysel işlemde seanslar 2-4 hafta aralıklarla 4-8 seans sürmektedir.
    • Orta derinlikte ki işleminde seanslar 2-4 ay aralıklarla 2-4 seans sürmektedir.
    • Derin işlemde genelde tek seans yapılmaktadır.

    Kimyasal Peeling ile İlgili Birkaç Uyarı ! Uygulamalardan sonra cilt bir süre hassaslaşacağı için güneş ışınları rahatsız edebilir. Bu yüzden tedavi için bahar ve kış ayları seçilmelidir.

    Kimyasal Peeling sonrası direk güneş ışığından ve solaryumdan kaçınılmalı, yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılmalıdır. Duş alırken dikkatli olunmalı, ılık bir duş tercih edilmeli ve ilk gün duş alınmamalıdır. İşlemden 2-3 gün sonra dudak ve göz makyajı yapılmasında herhangi bir sorun yoktur. Ankara Çukurambar‘da bulunan Kimyasal peeling uygulama merkezimizden randevu alarak mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz.

      Bize Ulaşın!
      Harita