PDO İp Askı ile Yüz Germe Ankara
İplik kullanılarak uygulanan yüz germe teknikleri son zamanlarda sıklıkla tercih edilen estetik uygulamalardandır. Özellikle gözle görülebilen ve doğal sonuç arayan hastalar için kesisiz ve kısa sürede uygulanabilen bu uygulamalar tercih sebebi olmaktadır.
Kimler bu uygulamadan faydalanabilir?
Yüzündeki sarkmalardan ve hacim kaybından şikayetçi olan herkes bu uygulamadan faydalanabilir. Özellikle 30 yaş üstünde gözlenen orta yüz sarkmaları, çene hattındaki sarkmalar, boyundaki gevşek doku problemleri ve kaş düşüklüğü gibi problemlerin tedavisinde uygulanabilir.
Uygulama nasıl gerçekleştirilir?
Uygulama öncesinde sorunlu bölgeler işaretlenir. Kişinin ihtiyacına göre kullanılacak koni sayısı ve asma tekniği belirlenir. İplerin giriş ve çıkış bölgelerine bölgesel anestezi uygulanıp cilt temizliği tamamlandıktan sonra 30 dakika gibi kısa bir süre içinde uygulama sonlandırılır.
Uygulama Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Uygulamanın ardından hastalar sosyal hayatlarına hemen dönebilmektedirler. İplerin giriş ve çıkış noktalarına 5 gün boyunca günde 2 kere antibiyotikli krem sürülmeli, 5 gün boyunca yüz üstü yatmamaya dikkat edilmeli, 3 hafta boyunca da aşırı mimik içeren hareketlerden kaçınılmalıdır. Hastalar yaklaşık 3 hafta boyunca masaj yaptırmamalı, spor yapmamalı ve güneşten korunmalıdır.
Uygulamanın Yan Etkileri Var mı?
Uygulama yapılan bölgelerde görülen tek yan etki ödem, şişkinlik, deri düzensizliği ve gamze oluşumudur. Bu etkiler de birkaç gün içerisinde ortadan kaybolmaktadır.
İple yüz germe nedir, neden yapılır?
Yaştaki ilerlemeyle birlikte yüzümüzdeki kolajen miktarı azalır ve yerçekiminin de etkisiyle orta yüz bölgemizde aşağı doğru hareketler yani sarkmalar meydana gelebilmektedir. İple yüz germe uygulaması da cerrahi işlemlerden kaçınan hastalarımızın yarım saat kadar kısa sürede sarkan bölgelere yerleştirilen ipler sayesinde bu şikayetlerinden kurtulabilmelerine olanak tanır.
İple yüz germe işleminde hangi ürünler kullanılmaktadır?
İple yüz germe işleminde kullanılan birçok farklı ip bulunmaktadır. Bu iplerin en belirgin özellikleri insan dokusu ile uyumlu olmaları ve zamanla cilt altında eriyebilmeleridir. Bu ipler erirken kolajen yapımını tetiklemekte böylece cildin kalitesini arttırmaktadır. Başlıca kullanılan ip çeşitleri ‘Polilaktik asit’ ve ‘Polidioksan (PDO)’ dır. Bu iplerin cilt altında erime süreleri yaklaşık 8-12 haftadır. Her iki ip de insan dokusuyla uyumlu malzemeden üretilmiştir.
Hangi işlemler iple yüz askı olarak isimlendirilir?
İple yüz germe, iple yüz asma, iple gençleştirme, ameliyatsız yüz germe, ameliyatsız gençleşme, iple yüz germe tedavisi, v-lift, ultra v-lift uygulamaları iple yüz askı tedavisi olarak isimlendirilir.
İple yüz germe tedavisi nasıl yapılır?
Uygulama öncesinde, uzman doktor ile birlikte hastanın yüzü değerlendirilir. Sarkmanın derecesine göre yüzde vektörel toparlanma gerçekleştirilecek bölgeler işaretlenip uygulamaya başlanır. Yüz steril bir şekilde temizlendikten sonra iplerin uygulanacağı noktalar iğne ile uyuşturulur. İpler derinin yaklaşık 5mm altındaki bağ dokusuna yerleştirilir. Gerekli germe işleminden sonra ipler kesilir.
Ameliyatsız iple yüz germe işlemi ağrılı mıdır?
İşlem öncesinde lokal anestezi uygulandığı için işlem sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez.
İple yüz germe işleminin herhangi bir yan etkisi var mıdır?
Yapılan çok sayıda uygulama içinde ve bilimsel çalışmalarda herhangi bir yan etki rapor edilmemiştir. İşlemden sonra uygulama yapılan alanlarda şişlik, morarma, hassasiyet ve ağrı gözlemlenebilir. İplik iğnelerinin girdiği alanlarda ise gamze denilen minik çukurcuklar oluşabilir. Fakat bu belirtilerin hepsi yaklaşık 3-5 gün içinde kaybolur.
İple yüz germe işlemi kalıcı mıdır?
Yerleştirilen ipler zamanla deri altında erimektedir. Dolayısıyla işlem belli periyodik aralıklarla tekrar edilmelidir.
İple yüz germe sonrasında nelere dikkat etmeliyiz?
Uygulama bölgelerine işlemden sonra kısa süreli soğuk kompres yapılmalıdır. Böylece morarma ve şişlik gibi yan etkiler azaltılmış olur. Ayrıca iplerin giriş yerlerine 5 gün süreyle antibiyotikli krem sürülmesi önerilir. Bazı hastalarda uygulama bölgelerinde az da olsa hassasiyet oluşabilir, bu hassasiyetin giderilmesi için ilk birkaç gün ağrı kesici ilaç kullanılabilir. İplerin tam olarak dokuya yerleşebilmesi için uygulama sonrasında 3 hafta süreyle yüz masajı, spor, sauna/hamam, aşırı mimik içeren hareketler ve diş operasyonu önerilmez.