Altın İğne Uygulaması Nedir?
Altın iğne fraksiyonel radyofrekans uygulaması, yüz ve vücut bölgesinde gerçekleşen sarkmaların ve kırışıklıkların azaltılması gibi cilde gençlik kazandırıcı uygulamalarda, leke tedavisinde, aknelerden ya da çeşitli yaralardan kalan izlerin ve çatlakların giderilmesi gibi cildi yenileyici işlemlerde cerrahi operasyona gerek duyulmaksızın olumlu sonuçlar elde edilmesine imkan sağlayan dermatolojik bir tedavi yöntemidir. Altın iğne fraksiyonel radyofrekans uygulaması, fraksiyonel iğneli radyofrekans, fraksiyonel radyofrekans, iğneli radyofrekans, intracel gibi isimlerle de anılmaktadır.
Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekans Uygulaması Faydaları Nelerdir?
Altın iğne fraksiyonel radyofrekans teknolojisi ile gerçekleştirilen uygulamalar, kesme, doku toparlama, dikiş gibi hiçbir cerrahi müdahaleye gerek duyulmaksızın ciltte yenileyici ve gençleştirici sonuçlara ulaşma konusunda fayda sağlamaktadır.
Özellikle;
- Cildin genel olarak dengesinin düzenlenmesinde,
- Yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklıkların azaltılmasında,
- Kollar ve bacaklardaki cilt dokusunda gerçekleşen sarkmalarda,
- Yüz ve vücutta oluşan lekelerin tedavisinde,
- Akne ve yara izlerinin tedavisinde,
- Cilt dokusunda oluşan çatlakların (stria) tedavisinde,
tercih edilmekte ve yüz güldürücü sonuçlar elde edilebilmektedir.
Hastanın beklentileri ve doktorun yönlendirmeleri ile altın iğne fraksiyonel radyofrekans sisteminden ne amaçla faydalanılacağına ve hangi bölgelere etki etmesi beklendiğine göre uygulama kararlaştırılmaktadır. İlgili bölgeler lokal anestezi ile uyuşturularak hastaların duyabileceği acı hissi giderilmektedir. Altın iğne fraksiyonel radyofrekans uygulaması, fraksiyonel lazer sistemine benzer şekilde uygulama yapılacak alan üzerinde noktasal etki oluşturmakta ve hücrelerin iyileştirici, kolajen sentezini arttırıcı, yenileyici gücünü tetiklemeyi amaçlamaktadır. Fraksiyonel lazer uygulamasında cildin üst katmanının ısı ile soyulması ile elde edilen iyileştirici hücre tetiklenmesi, altın iğne fraksiyonel radyofrekans uygulamasında ortalama 0.5 – 3.5 mm derinliğe nüfuz edebilen mikro iğneler vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Uygulanacak tedaviye bağlı olmakla birlikte sıklıkla kullanılan mikro iğne boyutu 2 mm derinliğe etki edebilenler olmaktadır. Tedavide kullanılan altın iğneler her bir hasta için yenilenmekte ve tek seferlik kullanıma sahip olmaktadır.
Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekans Uygulaması Ne Kadar Sürer?
Altın iğne fraksiyonel radyofrekans uygulaması lokal anestezi uygulanmasından sonra bölgenin genişliğine bağlı olarak ortalama 30 – 45 dakika süren bir işlemdir. Kısa sürmesi ve sonrasında kişiye sosyal hayata hızlıca geri dönebilme imkanı sağlaması sebebiyle sıklıkla tercih edilen bir yaşlanma karşıtı estetik tedavi uygulamasıdır.
Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekans Uygulaması Kaç Seanstır?
Altın iğne fraksiyonel radyofrekans uygulamasında amaçlanan tedavi türüne göre seans sayısı değişiklik gösterebilmektedir. Kişinin cilt yapısına ilişkin özelliklerin de süreci belirlediği uygulamada genel olarak ortalama 3 – 4 seans yeterli olmaktadır. Ciltte olumlu sonuçların ortaya çıkacağı şekilde, yine tedavinin amacına da bağlı olarak seans aralıkları 20 gün – 1 ay civarında olmaktadır.
Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekans Uygulamasının Etkisi Ne Kadar Sürer?
Altın iğne fraksiyonel radyofrekans uygulamasının etkisi işlemden sonraki ilk haftalardan itibaren ortaya çıkmaktadır. Hastanın yapısal özelliklerine göre tedavinin olumlu etkileri artarak 5 – 6 ay içerisinde en üst seviyeye ulaşmaktadır. Altın iğne fraksiyonel radyofrekans işleminin istenen etkileri azaldığında uygulamanın tekrarlanması ile devamlılık süreci pekiştirilmektedir.
Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekans Riskleri Nelerdir?
Altın iğne fraksiyonel radyofrekans uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar, kaliteli ve lisanslı sistemlerin kullanımı, altın iğne fraksiyonel radyofrekans işlemini gerçekleştirecek kişinin alanında uzmanlığı ve hijyenik uygulama koşullarının sağlanmasıdır. Kişinin uygulama sonrasında, altın iğne tedavisi uzmanının uyarılarına (örneğin, güneş ışınlarına hassasiyet gösterilmesi, cildin temiz ve nemlendirilmiş tutulması, güneş koruyucusu kullanımı vb.) uyması ile yan etki riskleri en aza inmektedir. Genel anestezi gerektiren bir yöntem olmadığı için, anestezi riski taşımamaktadır. İşlem sonrası uygulama bölgelerinde kızarıklık ve ödem oluşması normaldir ve bu etkiler birkaç gün içerisinde geçmektedir.
Kimler Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekans Uygulaması Yaptırmamalıdır?
Altın iğne fraksiyonel radyofrekans uygulaması ciddi sağlık sorunu bulunmayan birçok hastaya uygulanabilmektedir. Ancak,
- Hamilelere
- Hamilelik ihtimali olanlara
- Kanser hastalarına
- Kalp pili olanlara
- Epilepsi hastalarına
- Herpes (uçuk) olan hastalara
- İşlemin yapılacağı bölgede enfeksiyonu olan hastalara
yapılması sakıncalı bir durum oluşturmakta ve bu sebeple tedavi yöntemi bu tür sağlık problemlerine sahip kişilere uygulanmamaktadır.